تبلیغات
میکروبیولوژی - مطالب اردیبهشت 1391
میکروبیولوژی
همه رویاهای ما میتواند محقق شوند ، اگر ما شجاعت دنبال کردن آن ها را داشته باشیم.
 
پنجشنبه 28 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : یزدانی

محققانی از دانشگاه نیوکاسل کشف کرده اند که باکتری ها دارای حس بویایی می باشند . در واقع آنها قادر به تشخیص مواد شیمیایی موجود در هوا که توسط باکتری های رقیب تولید شده است هستند.



ادامه مطلب


نوع مطلب : باکتری، 
برچسب ها :


دوشنبه 25 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : یزدانی

 

 

S A L I J O O N

S A L I J O O N

S A L I J O O N



ادامه مطلب


نوع مطلب : حشرات، گالری عکس، 
برچسب ها :


دوشنبه 25 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : یزدانی

گروه بزرگی از ارگانیسم‌ها می‌توانند در اثر بیماری‌های مختلف در جریان خون ظاهر شوند. اکثر ارگانیسم‌ها که از خون جدا شده‌اند معمولا کوکسی گرم مثبت کواگولاز منفی استافیلوکک و انترکک می‌باشند. وظیفه آزمایشگاه بررسی رشد یک باکتری، خالص کردن ان، تعیین هویت و بررسی مقاومت آن در برابر آنتی میکروب‌ها می‌باشد.



ادامه مطلب


نوع مطلب : هماتولوژی، 
برچسب ها :


اکثر افراد پس از خوردن غذا یا آشامیدنی سرد با درد لحظه‌ای در شقیقه‌ها و پیشانی و یا به اصلاح یخزدگی مغز خود رو به رو می شوند، تحقیقات اخیر دانشمندان علت این امر را کشف کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات قبلی نشان می دهد که افرادی که از میگرن رنج می برند بیشتر به حالت یخزدگی مغز نسبت به افرادی که میگرن ندارند دچار می شوند، از این رو محققان فکر می کردند که هر دو گروه ممکن است یک علت یا مکانیسم مشترک داشته باشند از این رو از یخزدگی مغز برای مطالعه میگرن استفاده کردند.

انجام تحقیق روی سردردهایی چون میگرن دشوار است چرا که این سردردها غیرقابل پیش بینی هستند. محققان نمی توانند یک نمونه را از آغاز تا پایان در آزمایشگاه بررسی کنند. آنها می توانند داروهایی برای کاهش درد میگرن تجویز کنند اما این داروها دارای عوارض جانبی است که می تواند در نتایج تأثیرگذار باشد.

براساس گزارش لایو ساینس، در آزمایشگاه حالت یخزدگی مغز می تواند به عنوان آغاز یک سردرد استفاده شود و از سوی دیگر این سردرد به سرعت خاتمه می یابد و می توان آن را به عنوان یک رویداد کامل مورد بررسی قرار داد.

محققان این تحقیق را روی 13 داوطلب سالم با آب یخ انجام دادند، داوطلبان هنگامی که همان احساس آشنای یخزدگی مغز را حس کردند دست خود را بالا برده و زمانی که این درد ناپدید شد نیز بار دیگر دست خود را بالابردند.

در این تحقیق جریان خون مغز داوطلبان را از طریق فرآیندهای فراصوت مانند، در جمجمه دنبال کرده و مشاهده کردند که جریان خون در مغز از طریق یک رگ خونی به نام رشته مغزی قدامی افزایش می یابد، این رگ در میانه مغز پشت چشمها قرار دارد و این افزایش جریان خود و در نتیجه اندازه این رگ بیشتر شده و درد یخزدگی مغز احساس می شود.

وقتی که این رگ به افزایش جریان خون پاسخ می دهد، درد از بین می رود. این گشادی و تنگی سریع رگ خونی به نوعی حالت تدافعی مغز تعبیر می شود.





نوع مطلب : علمی، 
برچسب ها :


یکشنبه 24 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : یزدانی

باكتری جدیدی به تازگی كشف شده است كه نه تنها از نوعی قند جریان برق تولید می كند بلكه حتی الكترونها را به طور مستقیم به قطب یك باطری انتقال می دهد بنابراین سلولهای مواد سوختنی تاثیرات اساسی تری خواهند داشت
به گزارش پایگاه اینترنتی مجله اشپیگل باكتری موسوم به رودو فراكس فریردوسن از قند جریان برق تولید می كند و نیز می تواند به طور مستقیم الكترونها را با هیدراتهای كربن زیاد خود به قطب یك باتری منتقل كند بنابراین منبعی از جریان برق بوجود می اید كه هم عمری طولانی دارد و هم موثر است
پژوهشگران امریكایی دانشگاه ماساچوست درباره كشف جدید خود در مجله تخصصی
نیچربیوتكنولوژی اعلام كرده اند این عقیده كه بتوان از باكتریها انرژی تولید كرد جدید نیست
مواد سوختنی به اصطلاح میكروبی باكتریهای هیدروژن را پس از انكه با قند تغذیه شدند تولید می كنند اما این هیدروژن در فرایند واكنشهای شیمیایی از اینكه الكترونها به قطبی از باتری منتقل شوند و سپس برق تولید كنند جلوگیری می كند
چنین امری درباره باكتریهایی كه اخیرا پژوهشگران امریكایی كشف كرده اند متفاوت است
در این یافته الكترونها پس از انكه از قند محروم شدند به قطب باتری منتقل می شوند
با این روش از بوجود امدن تغییرات بسیار در هیدروژن جلوگیری بعمل می اید و انتقال انرژی صورت می گیرد تاثیر وجود این باكتریها در باتری های جدید بیش از 80 درصد است باكتریها از لحاظ نوع انرژی مصرفی مشكل پسند نیستند گلوكز فروكتوز و یا قندهای خوراكی و حتی اكسیلوز كه نوعی قند موجود در چوب و كاه است همگی در فرایند یاد شده به عنوان سلولهای مواد سوختنی عمل می كنند پژوهشگران امیدوارند با این باتریهای جدید م,م تحولی در تولید انرژی های موثر از زباله ها بوجود آید.

منبع :
http://andishe.persianblog.com





نوع مطلب : باکتری، علمی، 
برچسب ها :


جمعه 22 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : یزدانی

 

 

 

بر عالمیان رحمت بی حد آمد

زیبا گهر رسول امجد آمد

تبریک به شیعیان اهل عالم

چون فاطمه دختر محمد آمد

ولادت با سعادت حضرت فاطمه (س) مبارک باد . . . 





نوع مطلب :
برچسب ها :


اگزالات از کاتابولیسم آمینواسیدها در کبد تشکیل می شود. اگزالات همچنین در طیف وسیعی از مواد غذایی و نوشیدنی ها نیز وجود دارد که شامل چای, قهوه, شکلات, میوه ها و سبزیجات می باشد. میزان اگزالات دفع شده از طریق ادرار نقش مهمی در تشکیل سنگهای کلیوی اگزالات کلسیمی بازی می کند. مهمترین باکتری شناخته شده که در تجزیه ی اگزالات در روده دخالت دارد اگزالوباکترفورمیژنز می باشد. این باکتری برای اولین بار از نشخوارکنندگان جداسازی شد. اگزالوباکترفورمیژنز در انسان و بسیاریاز گونه های حیوانی مشاهده شده است. تقریبا تمام افراد6-8 سال که مورد آزمایش قرار گرفته اند دارای این باکتری بوده اند اما این باکتری ممکن است بعدها با افزایش سن با نرمال فلورای روده حذف شود و فقط درمدفوع 60-80 درصداز بالغین مشاهده شود. استفاده درمانی از آنتی بیوتیک ها و سایر داروها ممکن است به حذف این باکتری از روده کمک کند. افرادی که دچار بیماری سیستیک فیبروزیس می باشند اغلب فاقد تجزیه ی مدفوعی اگزالات می باشند که این امر شاید به دلیل درمان وسیع دارویی باشد.
ضمنا این مطلب ممکن است در آینده منجر به استفاده از این باکتری به عنوان پروبیوتیک علیه Hyperoxaluria  یا وجود اگزالات در ادرار شود.باکتری Oxalobacter formigens یک باکتری باسیلی شکل و گرم منفی می باشد.دمای بهینه ی رشد این باکتری 38 درجه سانتیگراد بوده و رشد آن بصورت بی هوازی است. سویه های HC1 و Va3 از این باکتری بر روی انسانهای داوطلبی که دچار بیماری سنگ کلیه بودند آزمایش شده است که به میزیان 80 درصد موفقیت در کاهش میزان اگزالات ادرار نشان داده است.
سویه های یاد شده در بالا به اسید معده , هوا و نمک های صفراوی تقریبا مقاومت خوبی را از خود نشان داده اند. این دو سویه نسبت به غلظت یک میلی گرم در میلی لیتر آنتی بیوتیکهای کلاریترومایسین و ویبرامایسین مقاوم می باشند. باید بگوییم که هنوز مسیر دقیق فیزیولوژیک و بیوشیمیایی تجزیه اگزالات در این باکتری به درستی مشخص نشده است. در پایان یاد آور می شویم که در آینده با آزمایشات بیشتر و ا ستفاده از تکنیک مهندسی ژنتیک می توان از این باکتری بعنوان پروبیوتیکی مناسب برای افرادی که دچار افزایش میزان بالای اگزالات ادرار هستند استفاده نمود و به این وسیله از تشکیل سنگ کلیه دراین افراد پیشگیری نمود. مزیت این روش در استفاده نکردن از مواد شیمیایی و به هم نخوردن فلور طبیعی روده می باشد . ضمنا افرادی که نیاز به گرفتن رژیم خاص غذایی در برنامه تغذیه روزانه خود ندارند می توانند اغلب نوشیدنی ها و خوراکی های مورد علاقه خود را حتی با وجود داشتن میزان بالای اگزالات مصرف نمایند.





نوع مطلب : اخبار جدید، 
برچسب ها :


چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : یزدانی

دانشمندان از میان صدها باکتری که در دهان انسان به نشو و نما می پردازند، گونه های جدید باکتری کشف کرده اند.

این باکتری که Prevotella histicola نام گرفته است در بروز بیماری لثه و پوسیدگی دندان نقش دارد.
هر میلی لیتر بزاق دهان حاوی میلیونها باکتری است که نیمی از آنها ناشناخته اند.
این کشف می تواند به دانشمندان در درک تغییرات در فعالیت باکتری که به مشکلات دهانی می انجامد کمک کند.
ویلیام وید استاد موسسه دندان پزشکی کینگز کالج لندن می گوید دهان سالم انسان محل تجمع انواع عظیم میکروب ها شامل ویروس ها، قارچ ها، جانداران تک یاخته ای پروتوزوا و باکتریهاست.
این محقق سه گونه باکتری جدید را در دهان یافت و نام “histicola” که به معنای “ساکن بافت ها ” است این ویژگی را نشان می دهد.

باکتریها فراوانترین گونه دردهان انسان هستند بطوری که در هر میلی لیتر بزاق دهان ۱۰۰ میلیون باکتری از ۶۰۰ نوع مختلف وجود دارد.
خانواده Prevotella گونه های باکتری با بیماریهای مختلف دهان و دندان و عفونت سایر قسمتهای بدن مرتبط شناخته شده است.
وید به دنبال یافتن گونه های جدید باکتری در بافت سالم طبیعی و سلولهای سرطانی دهان برآمد.
این باکتری می تواند هم بافت ها و هم سلولهای مجزا را مورد تهاجم قرار دهد.
پوسیدگی دندانهای و بیماری لثه شایعترین بیماریهای ناشی از باکتری در انسان هستند. سایر تحقیقات این باکتریها را با تغییرات در مجموعه میکروبهای موجود در دهان مرتبط شناخته اند.
هیو پنینگتون استاد ممتاز میکروب شناسی دانشگاه آبردین تحقیق بر روی بسیاری از گونه های ناشناخته باکتریها به ویژه انواع بیماریزای آنها را با اهمیت می داند.
بسیاری از این باکتری ها کشت آنها در آزمایشگاه بسیار دشوار است و در دستگاه گوارش انجام این کار سخت تر می شود از این رو بسیاری از آنها ناشناخته مانده اند.
این باکتریها در پوسیدگی دندانها و سایر مشکلات دهانی نقش دارند. بنابراین شناسایی آنها تصویر بهتری از علل این بیماریها فراهم می کنند.
تکامل دایمی باکتریها به این معنای عرضه پایان ناپذیر گونه ها و انواع جدید باکتریها است.
مشروح این مطالعه در مجله بین المللی Systematic and Evolutionary Biology منتشر شده است .





نوع مطلب : باکتری، علمی، 
برچسب ها :


چهارشنبه 20 اردیبهشت 1391 :: نویسنده : یزدانی

جذام، بیماری فقر و محرومیت

    در بیـن بیمـاری هـای باستانـی، یكـی از قدیمـی ترین و معروف ترین آنها، بیماری جذام است كه در عامه مردم ایران به آن خوره می گویند. جذام (Leprosy)، یك بیمارى عفونى مزمن است كه بیشتر پوست، اعصاب محیطى، مخاط دستگاه تنفسى فوقانى و نیز چشم ها را گرفتار مى كند، ولى به تدریج اعضاى دیگر نیز گرفتار مى شوند. به دشواری می توان مبدأ بیماری جذام را مشخص كرد. چینی ها از 500 سال قبل از میلاد مسیح این بیماری را می شناختند.

     عامل بیماری جذام یا مایكو باكتریوم لپره، فقط برای انسان بیماری زا بوده و هنوز گزارش علمی مستدلی از ابتلای حیوانات به این بیماری وجود ندارد. دوره نهفتگی این بیماری از چند ماه تا چندین سال متغیر است و حتی به 40 سال هم می رسد، ولی به طور متوسط این دوره دو تا چهار سال است. سیر بیماری مزمن بوده، شروع آن بسیار آرام و به آهستگی صورت می گیرد و هیچ واكسنی علیه آن وجود ندارد. اما جای ترس وجود ندارد چرا كه 95% افراد جامعه در برابر این بیماری ایمنی طبیعی دارند و هرگز به این بیماری مبتلا نمی شوند.

   راه های انتقال بیماری بدرستی مشخص نیست، ولی به احتمال قوی از راه دستگاه تنفسی فوقانی (مخاط بینی) از طریق عطسه یا سرفه در فضای محدود و خراش پوست، صورت می گیرد و تنها در صورت ارتباطات نزدیك طولانی مدت در یك محیط سربسته با فرد بیماری كه تحت درمان نباشد، انتقال می یابد. این بیماری از طریق آمیزشی و از مادر به جنین در دوره بارداری منتقل نمی شود. احتمال دارد حشرات نیز در سرایت آن دخالت داشته باشند. شیر مادران جذامی نیز حاوی مقدار زیادی باكتری است كه می تواند باعث انتقال آن شود.

 



ادامه مطلب


نوع مطلب : بیماریها، 
برچسب ها :




( کل صفحات : 3 )    1   2   3   
 
درباره وبلاگ

دانشجوی رشته میکروبیولوژی هستم.هدف من جمع آوری مطالب مفیدو آموزنده و کمک به دانشجویان این رشته و دیگر رشته های پزشکی وزیست شناسی است که امیدوارم سودمند واقع شود.مرا از نظرات خودتون در جهت ارتقای وبلاگ بهره مند کنید.جهت درج مطالب مرتبط در این وبلاگ، آنها را به پست الکترونیکی من بفرستید تا در صورت مطابقت موضوع و تأیید محتوا، با ذکر نام یا لینک شما، در اختیار علاقه مندان قرار دهم.
مدیر وبلاگ : یزدانی

مطالب اخیر
نویسندگان
پیوندهای روزانه
میکروبیولوژی
زیست شناسی سلول مولکولی(پایگاه علمی دانشجویان ورودی 91 دانشگاه شهید مدنی آذربایجان)
سایت تخصصی میکروبیولوژی
میکروب شناسی پزشکی(استاد فائزی)
مهندسی پزشکی
بیوشیمی
اینجا همه چی درهمه
دانشجوی آب و خاک
نت نوشته های یک دختر میکروبیولوژیست
وبلاگ رسمی میکروبیولوژی تهران
انجمن دانشجویان مهندسی کشاورزی ازادشهر
زیست شناسی (عمومی)
زیست شناسی سلولی مولکولی 90 دانشگاه شیراز
میکروب شناسی
پایگاه رسمی انجمن علمی میکروبیولوژی کرج
جی جی دانلود
(زیست شناس سلولی90)
وبلاگ دانشجویان زیست شناسی دانشگاه مازندران
انجمن میکروبیولوژی دانشگاه آزاد همدان
اخبار علمی+مطلب های علمی
بیوتکنولوژی
دانشجویان میکروبیولوژی دانشگاه شهیدبهشتی
میکروبیولوژی تخصصی
بیو میکروبی
تخصصی رشته میکروبیولوژی
حامدعبداللهی
وبلاگ توووووپ علمی
سایت میکروبیولوژیست ها
وبلاگ دانشجویان میکروبیولوژی 89 دانشگاه اصفهان(میکروب ها چه میگویند!!)
بیوتکنولوژی
دلکده
میکروبیولوژی87دانشگاه آزاد جهرم
علوم آزمایشگاهی
پورتال تخصصی میکروبیولوژی
میکروب شناسی
مجله میکروبیولوژی
وبلاگ تخصصی میکروبیولوژی-بیوتکنولوژی
ویروس شناسی
اخبار روز
جلوه های علوم
گرایش های ارشد میکروبیولوژی
همه تست های کنکور ارشد و دکترای میکروبیولوژی.بیوتکنولوژی.علوم سلولی مولکولی.ژنتیک.بیوشیمی
انجمن میکروبیولوژی سوئیس
انجمن میکروبیولوژی استرالیا
میکروبیولوژی 88 لاهیجان
همه پیوندهای روزانه
ارسال پیوند روزانه

نظرسنجی
نظرت درباره وبلاگم چیه؟







آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :

<

-_ !News _-